tisdag 17 december 2013

Julkalender 17 dec: Fyra fina fyror

Pacific Rim
@@@@
Guillermo del Toro. Älskad av många, hatad av Surskägget. Han har bjussat oss på grymma rullar som Blade 2, Hellboy 1 och 2 och Pan's Labyrinth. Fan, t.o.m hans tidiga och ansett misslyckade alster (Cronos, Mimic) hade ändå någonting utöver det vanliga. Han har en stor förkärlek för skräcklik design och måste älska H.P Lovecraft något så kopiöst (det gör han också). Trodde faktiskt inte jag skulle gilla det här men med Pacific Rim har del Toro tagit den gamla sköna mosterfilmsgenren och mixat den med fetaste-robotarna-du-någonsin-sett-genren. Helvete vilket jävla ös! Människans existens står på spel då det kommer fetare och större monster från djupet i havet och vill förgöra jorden. Tack och lov har vi byggt fläskiga megarobotar och utbildat piloter som styr dem. Ja, eller tack och lov, det är knappt..KNAPPT så vi kan stå emot dom, och så kommer det bara fler, farligare, galnare och större. HJÄLP! GU HJÄLP MÄ! Snyggt och spännande mayhem med bl.a Charlie Hunnam (Jax i Sons of Anarchy), Charlie Day från It's Always Sunny in Philadelphia (hahahaha!) och Ron "Hellboy" Perlman i några av huvudrollerna. Jag blir så glad av det här. Och sprättig. Filmen är som om Michael Bay hade en hjärna, kunde fånga en stämning och ville blåsa mer pengar på effekter än alla Transformersrullar tillsammans.HAHAHAHA se den här nångång nurå. Episk käftsmäll.
/Vrångmannen

The Place Beyond the Pines
@@@@
Sjukt stark, välspelad och välberättad film. När Luke (Ryan Gosling) får reda på att han är pappa till Rominas (Eva Mendes) barn så slutar han sitt jobb som karnevalmotorcykelstuntman (!) för att finnas där för henne och barnet. Enda kruxet är att hon redan har en ny man i sitt liv. Luke börjar snegla åt brottets bana då han behöver snabba pengar så han kan bevisa för Romina att han kan försörja familjen. Avery (Bradley Cooper) är polis och har också en son, en dag får han en uttryckning. Mer än så kan och vill jag inte berätta om filmen. The Place Beyond the Pines är en sån där film som när du har sett den känns det som om du bevittnat något speciellt. Det är obehagligt, vemodigt, spännande och sjukt välgjort. En riktigt riktigt bra film helt enkelt, utan att använda de stora gesterna.
/Vrångmannen

Man of Steel
@@@@
Hahahaha, ja! Ytterligare en rulle jag trodde jag skulle tycka illa om. Håller i princip med om allt vad Surskägget säger. Läs vad han (och jag) tycker om nya Stålmannen här.
/Vrångmannen







Pain & Gain
@@@@
Hahahahahaha! Dwayne "The Rock" Johnson och Mark Wahlberg "spelar" hjärndöda bodybuildarbiffar som ska genomföra en kidnappning för att tjäna storkovan. Jag vet inte. Det här är så dumt men samtidigt så busigt, glatt och underhållande. Det är svart komedi på "hög nivå", en slags Fargo på steroider. Michael Bay (som har en halv hjärna visar det sig) har här utmanat sig själv genom att bara använda kaffebudgeten från Transformers för att göra en "liten" "indiefilm". Hahaha, karln ska skämmas, "oftast", men inte för detta. Ett galet "smart" manus av Christopher Markus och Stephen McFeely (Captain Americarullarna, Narniarullarna) och Wahlberg samt The Rock i högform. Kanske hade jag bara en bra dag men det var härligt att se dessa "klantarslen" till karaktärer hålla på i filmen. Jag garvade faktiskt i princip oavbrutet. Herr Bay borde lägga ner storplånkan ibland och göra "mindre" filmer som den här. Roligt OCH det är en SANN HISTORIA hahahahaha!
/Vrångmannen

Inga kommentarer: