torsdag 29 augusti 2013

Labyrinth

@@
Jennifer Connelly i sin första huvudroll blott 16 år gammal. Hon spelar 15-åriga Sarah som ska barnvakta sin lillebror men önskar bort honom till onde vättekungen. Vad hon inte räknar med är att vättekungen skickar ut sina vättar för att hämta lillebrorsan till vättarnas land. Sarah måste bege sig ut på en spännande och farofylld resa för att hämta hem sin lillebror som hon trots allt älskar. Jim Henson är för alltid kung för att ha skapat mupparna men med båda sina långfilmer som inte har med mupparna att göra (The Dark Crystal och den här) så lyckas han inte riktigt. Svårt att sätta fingret riktigt på vad det är som gör att det inte funkar för fantasin och magiska karaktärer finns det gott om i bägge filmer. Men tempot är lite segt och till och med ungarna tycker det blir lite långdraget ibland. David Bowie stod för soundtracket och som tack för det fick han rollen som vättekungen. Men han är helt klart bättre bakom micken än framför kameran.

/Surskägget

3 kommentarer:

Anna Nio sa...

Men vaddå en tvåa? Bowie har ju episkt hypnotiserande pungvisarbyxor, och spännande sminkning dessutom. Plus att den ju inte alls är tråkig, DU är tråkig!

Surskägget sa...

Mupparna är roliga och bra. Man saknar dem i den här.

David sa...

Såg den på bio när den kom. Var nog 8-9 bast sådär. Älskade den då, vilken bioupplevelse. Nu när jag har sett om den slås jag av hur barnslig den är. Hade inte den känslan då. :)