måndag 9 april 2012

3 x animerat

Rio
@@
Blå manlig papegoja som är uppväxt i bur blir kidnappad i Rio tillsammans med kvinnlig papegoja som är uppväxt i frihet (de tillhör en utdöende art). De lyckas fly men dock fastbojade i varandra. Den manliga papegojan försöker hitta sin ägare och den kvinnliga vill komma loss och in i djungeln igen. Självklart är det omaka par/världar som möts och självklart blir de kära i slutet. Standard och vi-har-sett-det-förr även för ungarna som smågäspade.
/Surskägget



Despicable Me
@@@
Galen och ond vetenskapsman åker på nöten av yngre, galnare och ondare vetenskapsman. En sådan skymf förlåts inte och genast sätt mängder med planer i verket för att besegra ungspolingen och visa vem som är den ondaste herren på täppan. För att lyckas med en av sina många diaboliska planer adopteras tre ungar som givetvis sakta men säkert lockar fram den fina och goda sidan hos den förut så onde vetenskapsmannen. Skratt och full fart utan det där riktiga djupet i storyn för högre betyg än bra.
/Surskägget


Rango
@@@@
Hahahahahaha! Fantastisk film om ödla (röst av Johnny Depp) som hamnar i en liten västernstad ute i öknen befolkad av andra ödlor, paddor och smådjur. Eftersom att han är teatraliskt lagd hittar han på en jätteskröna om sig själv som stor revolverman trots att han bott i bur hela sitt liv. Snart är han stadens sheriff och sätts att lösa mysteriet med det försvunna vattnet som plågar hela staden. Samtidigt köper borgmästaren upp mer och mer mark runtomkring och beter sig allmänt skumt. Nu är det upp till sheriffen att lösa fallet, slåss med skurkarna och vinna den tuffa brudens nybyggarhjärta. Vi får dels en fantastiskt bra westernfilm gjord med stor kärlek till genren, samtidigt som vi får en ödmjuk drift med alla westernklichéer i boken. Underbara karaktärer som verkligen känns levande trots att det är animerat och en spännande, fartfylld och rolig story.
/Surskägget

Inga kommentarer: