torsdag 29 mars 2012

SUMMER BLOCKBUSTERS 2012 - Kuntza at the movies

Traditionen lever vidare. Inget ser svenska folket fram mot lika mycket som midsommarafton, sommarsemester och Kuntzas genomgång av sommarens blockbusters. Jag gör ingen besviken utan levererar här 2012 års säkra prognos.

Som ni vet har jag alltid total fingertoppskänsla och prickar rätt hela vägen (ja, jag vet att jag trodde Bridesmaids bara skulle bli medium hit medan den sen blev major hit, men det är också ENDA gången jag haft LITE fel). Så det är här du får facit inför kommande säsong av Hollywoods blockbusters.

Titanic 3D
Kanske inte platsar på den här listan egentligen då det är en vårrulle och bara en uppgradering till 3D-brillor. Sen gör ju inte James Cameron något som är ”bara”. Det här drar in ok pengar men absolut inga rekordnivåer.

The Avengers
Man har nu över hela USA börjat riva gamla stadskärnor för att klara att bygga de nya, superstora biljettkassor som behövs för att klara köerna may 4. Trailern är precis sådär bra som vi vill ha det – och Marvel har full koll på sitt stall.
Självklart skitcoolt med ett team av superhjältar (som vi aldrig sett förr på film) så det här kommer funka hela vägen. Blir en charmig rulle och bigga pengar will assemble.

The Amazing Spider-Man
Hur många personer du känner har sagt ”va, varför gör dom om det här redan?”. T o m min mamma tycker det är Too Soon. Regissören som gjorde den FANTASTISKA 500 days of Summer (se den en varm vårkväll) kan vara bra val, Garfield ser bra ut i rollen och ja trailern är helt ok plus att det finns tillräckligt många fans för att det här ska bli bra boxoffice, men det kommer inte bli en av sommarens riktigt stora vinnare. Spelar ingen roll att Lizard är en av de äldsta skurkarna i tidningen, han har också alltid varit den absolut tråkigaste. Ge oss i stället Enforcers, Marauder, Lightmaster eller allra helst Hatemonger! Stor hit – men film utan eftersmak.

Snow white and the huntsman
Kvinnliga actionhjältinnor brukar inte dra in nån boxoffice (även om det ändras nu med Hunger Games – dock baserad på kända böcker med fast publik) och det här ska det här ju inte fungera. Sen kanske folk är lite trötta på genren efter Wrath of the titans som rullar ut nån månad innan.Men trailern är riktigt lovande och kanske, kanske kan det här ändå vara sevärt? Hela den här vågen med kommande sagofilmer känns för övrigt bara konstig och när den här inte blir en hit kommer övriga produktioner börja svaja. Så jag tror – svag boxoffice men ok film.

American Reunion
Nej originalet är inte roligt eller kul eller ens sevärt. Vad ni än säger. Jag och Shannon Elizabeth hade vår tid men det var på 90-talet det. Men det här kommer dra in ok pengar med förhoppning om att målgruppen (de som var unga för 10 år sen) fortfarande går på bio. Filmerna har stor publik i USA så tror den här ändå kommer segla upp oväntat bra. Stor hit – ointressant film.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
Från Timur BAerasfxfxz, han som gjorde Wanted, Daywatch m fl. Killen gillar sin CGI och det här är säkert snyggt och lite kul. Men kommer inte göra något väsen av sig med boxoffice – men är säkert heller inte så dyr att producera varpå den ändå kommer gå i vinst. Blir nog mer nerladdad än biografbesökt. Tomt innehåll – medium hit.

Prometheus
Bra cast och bra regissör som dock alltmer sällan träffar mitt i prick. Trailern är FANTASTISK – nog den snyggaste vi sett på flera år. Vuxna män gråter när de ser den och hypen är redan nu enorm men överlag ett väldigt risky projekt - känns som ressarna kommer döda den ”var det bara det här?” typ. Alla vill att det här ska vara fantastiskt. Men blir det så? Känns fel i magen att det är en sommarfilm, tyder då på att det blir för larvigt och tomt. När det i stället ska vara hård, kall terror a la Event Horizon. Avgörs nästan helt av sin rating, vid PG13 är den död. Stor hit – borde vara ok film.

Men in Black III
Nej 1:an var ingen bra film – och därför såg jag inte 2:an som t o m fans hatar. Det här var nu 10 år sen och sen dess har Will Smith tappat mycket av sin mojo. Den har starkt premiärdatum på Memorial day då alla amerikaner går på bio – men trots en stark öppning kommer den här falla snabbt och landa på flopp-högen. Storyn verkar ännu dummare än vanligt (och då var 1:an riktig dum redan den). Flopp.

G.I. Joe: Retaliation
Ettan var fånig och bitvis lite irriterande. Några actionscener hade charm och rullen lyckades hålla skön serietidningskänsla – även om det inte alltid innebär en bra film. Förvånande nog kommer nu en tvåa – drog 1:an in några feta pengar?! Hela USP:en här är ju att Bruce Willis ställt upp vilket han måste lovat i nån förhandling mot en motprestation att han typ får 75% intäkt på sina nästa fem filmer eller liknande. Alla tror att The Rock innebär säkra pengar och det kanske är rätt. Trailern är väl lite charmbusig men det är ju inget vi ser på bio. Medium hit – men nja film.

The Bourne Legacy
Årets gamble. På pappret ska det inte fungera alls. Men – några grejer känns ändå rätt här. Jeremy ”jag måste lugna mig nu och inte släppa alla mina filmer samtidigt” Renner kan nog göra det här bra. Trailern ROCKAR och det är kvalité på cast och crew.
Så jag tror filmen kommer vara helt ok men boxoffice bli lägre än de tidigare tre filmerna.

Ice Age: Continental Drift
Alla tre föregångarna har gjort stor boxoffice och älskas av båda barn och vuxna (=stor målgrupp = enkla pengar). Jag har bara sett 1:an men den var ju bra. Trailern är för övrigt som vanligt riktigt skön. De konkurrerar nu bara med Pixars lite annorlunda rulle och Madagaskar = känns som det finns plats för alla tre. Stor hit.

Snabba cash 2
This time – they´re cashing it in! Jag är en av de få människor som inte sett 1:an. Känns ointressant även om jag vet att de flesta älskar den. Utom Surskägget, som tyckte ok & Vrångmannen som dissat. 2:an drar säkert in sina pengar och blir bra hit, om än mindre än den första.

Piranha 3DD
Förra filmen var en besvikelse, fanns väl ok scener men som helhet tråkigt. Sorry men CGI monster är aldrig läskiga. Sen får den här plus för geniala titeln. Medium hit – ointressant film.

Dark Shadows
Tim Burton och Johnny Depp grävde guld med Alice in Wonderland. Folk verkar konstigt nog gilla det här. Helt ointressant – men blir säkert stor hit.

Expendables 2
Sly är tillbaka med en cast som nog är ännu tyngre än förra gången men Chuck Norris har tydligen lagt pinnar i hjulet då han krävde PG13 för att signa. Vem tror han att han är? Och det här kommer från mannen som gjorde Invasion USA, världens mest våldsförhärligande film. 1:an var ju tyvärr inget speciellt, hoppas de nu kan slipa på kanterna och fixa det här. Simon West gjorde ju den härliga Con Air (iof som nickedocka åt Bruckheimer men ändå) – annars har han gjort mycket skit. Amanda Ooms (!!) gör också en liten roll här, hoppas hon blir skjuten av van Damme tidigt. Medium hit – ok film.

Madagaskar 3
Alla barnfamiljer kommer sen den. Stor hit.

What to expect when you're expecting
Årets enda chick flick. På pappret luktar det stor succé – Diaz är rätt och storyn ska funka som date movie. Medium hit.

The Dictator
Trailern är skön och känns som den ligger rätt i tiden att folk vill skratta åt sånt här nu. Svag konkurrens från andra komedier – så jag tror det här kommer leverera. Sasha är värd en comeback nu. Stor hit – bra film.

Rock of ages
Tom Cruise i film om 80s metal. Jag är intresserad. Filmen är en musikal. Jag är mindre intresserad. Trailern känns bara smetig och vem vill se det här? Gamla metalheads går inte på musikal och tjejerna tycker Tom är söt men att storyn är konstig. Flopp.

Brave
Pixar är Hollywoods stora sommarkungar och cashar alltid in. Det här är dock deras största gamble hitills, en kvinnlig hjältinna och en story om Skottland – amerikaner tycker sånt är konstigt och förstår inte nåt. Men charmen och word by mouth hjälper den ändå till stora höjder. Även om den svenska översättningen är helt korrekt så låter det ändå taffligt med en film som heter ”Modig”. Stor hit – bra film.

The Dark Knight Rises
Nolan har aldrig gjort något dåligt och filmbolaget har gått all in för att hjälpa honom upprepa succén åter igen. Snälla låt det här nu bli så bra som tidigare. Intelligent, mörkt och hårt – som vi vill ha det. Tyvärr några minus redan nu – Bane är väl en ganska trist skurk och Catwoman vill vi verkligen inte se… MEN publiken vill ju se det här och är övertygad om att det ändå kommer rocka hårt – vi tror på Nolan. Stor hit – mycket bra film.

Battleship
Transformers på vattnet. Barnen vill se det, Burger King vill sälja plusmenyer och Liam Neeson vill ha sin lönecheck. Trailern är helt ok men kan lida av att vara för lik just Transformers. Man har desperat slängt in Rihanna för att försöka utvidga publiken (så flickorna kan med pojkarna på bion) och jag tror ändå det här kommer sälja som smör. Amerikanerna älskar sånt här. Stor hit – sevärd film men glömd dagen efter.

Total Recall
Mitt ex Kate Beckinsdale (jag jobbade för mycket kvällar och hon behövde någon där för henne på dagarna – men vi är goda vänner än!) har en usel agent som alltid slänger in henne i skräprullar. Nu regisseras hon av sin man (de kommer göra slut snart) som ju klarade sig helt ok med Die Hard 4 men som helt saknar den sjuka svärta som Paul ”Sadisten” Verhooeven vars original alla ju kommer jämföra med.
Colin Farrell drar ingen publik och det luktar lite konstigt om det här. Kommer krävas en riktig saftig trailer (teasern är intressant) och tuff marknadsföring för att det här ska fungera. Flopp.

Neighboorhood watch
En cast att dö för - Jonah Hill, Ben Stiller, Vince Vaughn, Will Forte m fl och skrivet av Seth Rogen. Känns precis lagom dum för att kunna bli bra. Självfallet kommer det här funka – bring it on. Stor hit – ok film.

Summering:

Bästa filmer
Dark knight rises
Bourne Legacy
Prometheus

Största boxoffice
Dark knight rises
Avengers
Ice Age 4

Största floppar
Total recall
Rock of ages

För övrigt väntar vi sen på årets senare godbitar

The Hobbit – en God Jul

Taken 2 – this time he will kill everybody!

Dredd – ingen tror på det här, jag läste lite manuspunkter på nätet och fick inte rätt feeling. Visuellt säkert schysst men riktigt svårt att naila tonen.

Lockout – premiär om ett par veckor, Guy Pearce är perfekt för rollen och trailern luktar skönt 80-tals retro. Vill se.

Skyfall – James Bond löser fallet, kan bli bra eller halvbra, det vi hört om storyn verkar väl sådär med ”rädda tant M”. Men tror de är revanchsugna efter den förvirrade Quantum of Solace – det här kommer bli bra!

/Kuntza

3 kommentarer:

Henrik sa...

Facit:

Titanic 3d: Nobody cares.

The Avengers: Stor på nerladdning, död på svensk bio. För många karaktärer.

Amazing Spider-man: Nobody cares. Originstory igen - redan? Go away.

American Reunion: Får oväntat bra recensioner. Funkar.

Prometheus: Har lovat mycket under lång tid. Måste leverera. Jag tror på den. Hoppas.

Men In Black 3: Tvåan var skräp, men ettan var kul. Kommer lukta billig och ogenomtänkt men funkar en söndag.

GI Joe 2: Ettan var kul, tvåan kommer vara kul.

Ice Age 4: Tvåan var bland det minst roliga jag sett, trean såg jag inte ens. Fyran kommer dra in stålar på matinévisningar från överkörda föräldrar och sedan dö en långsam död i reabackarna på ICA.

Bourne Legacy: Skippar man de tidigare filmernas shakycam kan det funka.

Snabba Cash 2: Jag bryr mig inte om svensk film.

Piranha 3DD: Förhandssnacket är obefintligt och luktar snabbproducerad b-filmsflopp.

Dark Shadows: MEN FÖR HELVETE KARL GÖR EN ORIGINALFILM NÅN GÅNG

Expendables 2: Blir en R-rating efter att Stallone gått ut och sagt att Chuck Norris-hisstorien var lögn. Ettan var inget mästerverk heller men det kommer att underhålla gott.

Madagascar 3: Njäe. Det är uttjatat nu.

The Dictator: Håller inte. Redan trailern är dålig.

Brave: Stängde av trailern halvvägs. Verkar helt värdelös. Unken humor och ointressant story.

Dark Knight Rises: Folk som på allvar tycker att batman Begins och Dark Knight är riktigt bra filmer är skadade på nåt sätt. Japp, Jokern är grym, men resten är ren och skär dynga.

Total Recall: Nej. Varför? Nej.

The Hobbit: Don't care.

Taken 2: Ettan var kass. Varför skulle jag vilja se en tvåa? Nej.

Dredd: En förhoppning om att de gör det rätt den här gången är väl inte helt ogrundad? Jag vill.

Skyfall: Shakycam-Bond = don't care.

Vrångmannen sa...

Tänk att det..

RIKTIGT super-duper-FACIT:

Titanic 3d: Nej, men hygglig hit.

The Avengers: Ja, jättehit.

Amazing Spider-man: Årets opepp, fy. Stor hit.

American Reunion: Hehehe. Stor hit.

Prometheus: Noomi nej, gubb-Scott nej meeeen hoppas hoppas. Stor hit.

Men In Black 3: Nej. Hyfsad hit.

GI Joe 2: PG13 apskit. Hyfsad hit.

Ice Age 4: Tjatet, skräpet. Hyfsad hit.

Bourne Legacy: Gillar de andra Bournerullarna men nu får det vara bra. Medium hit.

Snabba Cash 2: Oh fy fan.. Hyfsad hit.

Piranha 3DD: Nej. Flopp.

Dark Shadows: Ja kan bli skoj. Hm, kanske mellan hit.

Expendables 2: Hehehe kör! Hit.

Madagascar 3: Nej. Hit.

The Dictator: Roligaste trailern i år. Roligaste filmen i år. Stor hit.

Brave: Pixar brukar inte göra en besviken. Sett några hela scener. Skoj! Stor hit.

Dark Knight Rises: Årets bästa film. Super-duper-skratta-hela-vägen-till-banken-hit.

Total Recall: Se om originalet!
Ingen hit.

Taken 2: Ettan var skön. Klart man vill se en tvåa. Medium hit.

Dredd: Snälla förstör inte detta nu. Medium hit.

Skyfall: Folkteaternregissör gör Bond? HAHAAHAHAHAHAAHAHA! Förmodligen hygglig hit.

Surskägget sa...

Som vanligt är ALLA helt slut och det är upp till mig att bibehålla den enda gnutta vett som finns kvar i världen.

Titanic 3D: ingen av ungdomsbrudarna vet vem DiCaprio är, de vill ha Robert Pattison. Vi som såg den back in the day bryr oss inte att se om den i 3D. Epic fail.

Avengers: Årets feta blockbuster, det här rockar, smäller och rockar lite till.

Amazing Spider-Man: Har frågat mig själv, alla kompisar, filmbolagen, tjejen på Seven-Eleven och alla andra en enda fråga: "Varför?" Onödig film men originstoryn igen, meeeeeen efter att ha sett senaste trailern så känns det som att de kommer bjussa på nåt nytt ändå. Det blir hit (om än motvilligt från min sida).

Snow White: Snow who? Epic fail.

American Reunion: hahahahaha, underbart! Meeeeeen kommer bli max medium hit på bio. Tar igen allt på dvd.

Abe Lincoln: Timur är ju lite sådär. Snygg yta, inget innehåll. Medium hit som mest.

Promotheus: Noomi "kan inte skådespela mig ur en trälåda trots att jag är träigare" Rapace i huvudroll i film av regissör som för länge sedan slutade göra nånting av värde. Trailern är det tråkigaste jag sett sen diskberget hemma i köket. Nej nej nej. Sjukt ointressant, flopp.

MIB:III: Will Smith har för länge sen tappat sin mojo? Flopp.

GI Joe: Ettan var fantastisk. Öset. Serietidningsvåldet. Farten. Glimten i ögat. Jodå, tvåan blir bara mer av allt. Hit.

Bourne: Nej. Flopp.

Ice Age fyratusentjugotre: Nej. Flopp.

Snabba Cash 2: Hahahahaha! Nej. Neeeej. Neeeeeej. Men svensken är dum i huvet. Hit.

Piranha 3DD: Mer tuttar, mer pirayor. Medium hit på bio. Tar igen allt på dvd.

Dark Shadows: Trailern ser mycket lovande ut. Depp är som vanligt over-the-top. Hit.

Expendables 2: Jorå, Sly har vässat till sig från ettan och det blir mer av allt det goda. Hit.

Madagaskar 3: Funkar. Hit.

What to expect...: Medium hit. Om ens det.

Dictator: Hahahaha årets roligaste film. Superhit.

Rock of Ages: Den har Tom Cruise = garanterad hit.

Brave: Har Pixar nånsin inte fått till en hit? Hit.

Dark Knight: Mörkaste delen i sagan hittills. Om den följer den tecknade serien knäcker ju Bane Batman helt. Kan vi få ett nattsvart slut på trilogin? Nolan är en av få som skulle kunna våga. Oavsett, superhit. Superdupermegahit.

Battleship: Baserat på sänka skepp? Hahahahaa! Neeeeej! Flopp!

Total Recall: Alla ser om originalet. Flopp.

Neighborhood Watch: Stiller å kompani i urspårad komedi? Ja. En supersäker hit.