torsdag 8 april 2010

The Time Traveler's Wife

@@@
Henry (Eric Bana) lider av att han i tid och otid färdas i tiden. Det är inget han kan kontrollera, utan ibland försvinner han helt enkelt bakåt eller framåt i tiden. Eftersom att det kan hända närsomhelst har han valt ett ensamt liv där så få som möjligt vet om hans hemlighet. En dag träffar han Clare (Rachel McAdams) som känner honom. Det visar sig att han har dykt upp hon henne sedan hon varit liten. Äntligen har han en person som känner till hans hemlighet och som han kan känna sig bekväm kring. Kärlek uppstår och de gifter sig. Problemet är bara att Henry fortsätter studsa fram och tillbaka i tiden vilket inte alla gånger är helt lätt för Clare att hantera. Speciellt inte när det är dags att skaffa barn.
Filmen påminner lite om Eternal Sunshine of the Spotless Mind i det att det i grunden är en helt vanlig kärlekshistoria som berättas på ett annorlunda sätt. Budskapet är detsamma i båda filmer. Hittar du din äkta kärlek, håll fast vid den så länge du kan, man vet aldrig när den kan försvinna. Även om Eric Bana har huvudrollen är detta helt klart Rachel McAdams film. Hon dominerar stenhårt i rollen som Clare. Man känner stor sympati för henne och hon förmedlar känslan av vanmakt och uppgivenhet när Henry försvinner i tiden perfekt. Till syvende och sist blir det lite för mycket tidshoppande och slutet annonseras lite väl tidigt. När eftertexterna rullar har man haft en trevlig stund, men filmen börjar blekna ganska direkt. Bra rulle som saknar det där magiska extra.
/Surskägget

3 kommentarer:

Vito Gogola sa...

Grym blogg! Har inte sett denna förrän nu, denna ska jag minsann hålla mer koll på! Checka gärna in min filmblogg med! :) http://www.movieburger.blogspot.com

Vrångmannen och Surskägget sa...

Tack för berömmet! Alltid kul när nytt blod hittar hit. Gillade er blogg och den är numera länkad.

Vito Gogola sa...

Ska göra samma sak! :)