måndag 23 februari 2009

Oscarsgalan - Bästa Specialeffekter å ljud å sånt

Ännu en Oscar till Benjamin Button. Nu för Bästa Specialeffekter. Ska Button bli en sån klassiker som tar hem massa småstatyetter men som torskar de stora tunga till andra filmer? Jag tycker också det är kul att se när flera stycken vinner en Oscar (i det här fallet var de ett team på fyra personer) så är det alltid bara den som börjar snacka som faktiskt får säga nåt. Säg är det på med musiken och the show must go on.
Bästa Ljud - The Dark Knight. Jaaaaa det är en sån tid nu med de här kategorierna som iiiiiiiingen i hela världen bryr sig om förutom de som vinner.
Bästa Ljudmix (ja de har en kategori för att mixa ljud) - Slumdog Millionaire. Här var det mest kul att se att Wanted, den där actionrullen med Angelina, var nominerad, så nu kan filmbolaget skriva Oscarsnominerad på omslaget till dvd:n.
Bästa Klippning - Slumdog igen. Vem vet, kanske blir det Slumdog som plockar hem ett par mindre och sen missar. Meeeeeen hypen ligger ändå på Slumdog så förväntar mig att se att den plockar hem Bästa Film trots allt.
/Surskägget

2 kommentarer:

PTB sa...

För att mixa ljudet är ju lätt... Chribbe gosse....

Anonym sa...

Du drar en spak upp lite och en annan ner lite så kollar du nivåerna och hey presto!